Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 05, 2024

Σπαγγέτι μπολονέζ – Έτοιμη σε 40 λεπτά

 

Ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά με μια γρήγορη σάλτσα με κιμά; Αυτή η υγιεινή συνταγή για σπαγγέτι Μπολονέζ θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. Είναι ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για μαγειρική, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεσαία καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία σέλινα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 225 γραμμάρια ριγατόνι ή πέννες ολικής αλέσεως
  • 225 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • ⅓ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, 6 έως 8 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά στα λαχανικά και μαγειρεύουμε, σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί καλά, 3 έως 4 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως, 1 έως 1 1/2 λεπτό.
  4. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και το μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου