Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 05, 2024

Συγκλονίζει θύμα ενδοοικογενειακής βίας: «Πήγα στην αστυνομία και δεν με βοήθησε κανείς»

Συγκλονίζει η περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης ο ΑΝΤ1.

Γυναίκα που είναι θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον σύντροφό της, απευθύνθηκε στην αστυνομία αλλά δεν την βοήθησε κανείς. Μάλιστα, ο κακοποιητής της ζει στο σπίτι της κι εκείνη κρύβεται σε σπίτια γνωστών.

«Πήγα το πρωί να δώσω καινούρια κατάθεση για μήνυση, για αστική βία. Ο αξιωματικός υπηρεσίας με κοίταξε καλά – καλά και μου λέει “κυρία μου δεν φαίνεστε κακοποιημένη”. Δηλαδή πως πρέπει να έρθω; Με μαχαίρια στην πλάτη; Στα πατώματα;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες μέρες σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας. Η Κάλλη πήγε για να καταγγείλει για ακόμη μια φορά ότι ο σύντροφός της την κακοποιεί και έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι της, ζητώντας να τον απομακρύνουν κι ακούστε τι της απάντησαν:


«Έκανα την πρώτη μήνυση για να τον συλλάβουνε, πέρασε το εικοσιτετράωρο και δεν τον συλλάβανε. Ξαναπήγα στην αστυνομία, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη πουθενά. Έφτασα και στον εισαγγελέα. Έφυγα πάλι με την αίτηση: όπως την έδωσα μου την παραδώσανε κι έφυγα πάλι».


Η δικηγόρος Αφροδίτη Παπαδοπούλου αναφερόμενη στο περιστατικό δήλωσε: «Η αστυνομία της είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και να παρέμβουν διότι ο δράστης είχε κλειστεί μες στην οικεία και δεν άνοιγε την πόρτα. Στον εισαγγελέα υπηρεσίας αρκέστηκαν μόνο να της πουν ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον καλό δικηγόρο».

Η Νάντια Αβιτίδου, πρόεδρος συλλόγου κακοποιημένων γυναικών, αναφέρει: «Πήγαμε και μαζί στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί της είπανε αν θέλει να κατεβάσει και το panic button, το οποίο δεν μπόρεσαν να της το κατεβάσουν, ενώ υπέγραψε όλα τα χαρτιά, το ήθελε. Δεν είχε σήμα; Δεν ξέρω τι δεν είχε…».


Αυτοί είναι οι λόγοι που πήρε την απόφαση να μιλήσει για όλα όσα ζει, καθώς όπως λέει κινδυνεύει η ζωή της.


«Που είναι το κράτος; Η ελληνική δικαιοσύνη που είναι; Δηλαδή τι πρέπει; Να βγούμε με μαχαίρια στην πλάτη οι γυναίκες; Δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου. Φοβάμαι. Πρόσφατα με έπιασε από τον λαιμό, με έσφιξε και μετά με πέταξε πάνω σε ένα αντικείμενο. Με απειλούσε ότι δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του με αίμα, για να με σκοτώσει», τονίζει.


Αυτές είναι και οι καταθέσεις της στους αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ζητώντας την προστασία της και την επιστροφή στο σπίτι της που απέκτησε με κόπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου