Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2024

Παρ’ ολίγον τραγωδία σε λούνα παρκ στον Ωρωπό – 6χρονος τραυματίστηκε σε τραμπολίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει με την περιγραφή του ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στον Ωρωπό το βράδυ της Παρασκευής (16/8). Όπως αναφέρει στην κάμερα του Star, το παιδί του τραυματίστηκε την ώρα που έπαιζε στο τραμπολίνο. «Το παιδί μου έκανε τραμπολίνο και η οριζόντια επιφάνεια, το δάπεδο το ελαστικό, που θα έπρεπε να είναι δεμένο με το περιμετρικό δίχτυ, δεν ήταν οπότε την πρώτη φορά που ο γιος μου σε άλμα ακούμπησε το πλαϊνό περιμετρικό δίχτυ αυτό ταλαντώθηκε και με τη βαρύτητα πετάχτηκε στο κενό», λέει χαρακτηριστικά.

Δραματικές στιγμές

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά δραματικές. «Η γυναίκα μου να ουρλιάζει, ενώ βλέπαμε και οι δύο το παιδί να πέφτει κι εγώ αρχίζω να τρέχω 15 μέτρα. Ανεβαίνω τις σκάλες, μπαίνω μέσα στο τραμπολίνο, δεν καταλαβαίνω από που πρέπει να περάσω. Βλέπω τον γιο μου, του μιλάω, τον παίρνω αγκαλιά και βγαίνουμε έξω. Ήμασταν όλοι αγκαλιά, με τον γιο μου να κλαίει», αναφέρει ο πατέρας του παιδιού.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον πατέρα του 6χρονου, που υπέβαλε μήνυση, είναι ότι μετά το ατύχημα κανείς από τους ανθρώπους του λούνα παρκ δεν έτρεξε για να τον βοηθήσει. «Ήταν ο κινητήριος μοχλός για να υποβάλω μήνυση», λέει.

Η Αστυνομία σφράγισε αμέσως το τραμπολίνο και συνέλαβε έναν υπάλληλο του λούνα παρκ. Στις αποκλειστικές εικόνες του Star έχει αποτυπωθεί η στιγμή που επιτροπή από τον Δήμο Ωρωπού έκανε αυτοψία στο λούνα παρκ και στο τραμπολίνο, όπου τραυματίστηκε ο 6χρονος.

Παράπονα από τους γονείς

Ο έλεγχος που μπορούν να κάνουν για να δοθεί άδεια στο λούνα παρκ είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, συγκεκριμένος. «Καταθέτει έναν φάκελο στον οποίο λέει ότι υπάρχουν αυτά τα όργανα, τα οποία θέλει να εγκαταστήσει στον χώρο, φέρνει και τα ανάλογα πιστοποιητικά από τον αρμόδιο φορέα που πιστοποιεί αυτά τα όργανα και μια βεβαίωση από τον αρμόδιο μηχανολόγο – μηχανικό, που λέει ότι όλα είναι εντάξει», εξηγεί ο δήμαρχος για το τι προβλέπει η διαδικασία για την άδεια λειτουργίας ενός τέτοιου χώρου.

Πάντως, στην αυτοψία που έκανε το Star εντοπίστηκαν σημεία που προκαλούν απορίες για το αν έχουν ελεγχθεί ποτέ, όπως είναι η σκουριασμένη κεντρική πόρτα εισόδου που στέκεται πάνω σε μισογκρεμισμένες κολώνες.

«Τα μισά παιχνίδια είναι σπασμένα, ακατάλληλα για παιδιά, χωρίς να τα έχουν απομονώσει», λέει μια μητέρα. Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους για τις παραλείψεις που φαίνονται στο βίντεο.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου