Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 20, 2024

Σοκ στις ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή μέσα στο γραφείο του – Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη – ΦΩΤΟ

Ένας τοπικός σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε έναν περιφερειακό δικαστή μέσα σε ένα δικαστήριο στο Κεντάκι στις ΗΠΑ την Πέμπτη (20/9), σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Τον πυροβόλησε μέσα στο γραφείο του

Ο σερίφης της κομητείας Λέτσερ, Σον Μ. Στάινς, φέρεται να σκότωσε τον δικαστή Κέβιν Μάλινς, 54 ετών, στο γραφείο του στο Δικαστήριο της κομητείας Λέτσερ στο Γουάιτσμπουργκ μετά από καβγά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας του Κεντάκι, Ματ Γκάιχαρτ, την Πέμπτη το βράδυ. Ο Mάλινς πυροβολήθηκε πολλές φορές, είπε

 «Αστυνομικοί και σχετικά εγκληματολογικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν στο σχετικό σήμα, βρέθηκαν στο σημείο και εντόπισαν τον περιφερειακό δικαστή Κέβιν Μάλινς με πολλά τραύματα από πυροβολισμούς. Αν και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο δικαστής κατέληξε», είπε ο Γκάιχαρτ.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Ο δικαστής Μάλινς

 

σεριφησ
Ο σερίφης Στάιν

Ο Στάινς συνελήφθη στο σημείο χωρίς να φέρει αντίσταση, μετά την άφιξη των αστυνομικών, είπε η αστυνομία. Του έχει απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε το κίνητρο ή τη φύση της λογομαχίας που οδήγησε στον πυροβολισμό.

«Γνωρίζουμε ότι ήταν μια λογομαχία μεταξύ των δύο που οδήγησε στο έγκλημα, αλλά αυτό που ακριβώς συνέβη πριν από τους πυροβολισμούς είναι κάτι που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, μοιράστηκε την είδηση ​​του θανάτου του δικαστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε: «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη βία σε αυτόν τον κόσμο και προσεύχομαι να υπάρχει ένας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο».

Σε σοκ η δικαστική κοινότητα

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κεντάκι, Λόρανς Μπ. ΒανΜέτερ, δήλωσε ότι «έπαθε σοκ από αυτή την πράξη βίας» και ότι το δικαστικό σύστημα «ταρακουνήθηκε από αυτά τα νέα», όπως ανέφερε το Associated Press.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Στάινς εξελέγη για πρώτη φορά σερίφης της κομητείας Λέτσερ το 2018 και επανεξελέγη το 2022, ενώ ο Μάλινς είχε υπηρετήσει ως εισαγγελέας, πριν διοριστεί στην έδρα το 2009.

Το Γουάιτσμπουργκ είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου δυόμισι ώρες νοτιοανατολικά του Λέξινγκτον, κοντά στα σύνορα της Βιρτζίνια.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κεντάκι Ράσελ Κόουλμαν δήλωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το γραφείο του θα συνεργαστεί με έναν περιφερειακό εισαγγελέα της Κοινοπολιτείας ως ειδικοί εισαγγελείς στην υπόθεση. «Θα ερευνήσουμε πλήρως την υπόθεση για να απονεμηθεί δικαιοσύνη», είπε ο Κόλμαν.

Ένα σχολείο στην περιοχή τέθηκε για λίγο σε lockdown μετά τον πυροβολισμό προληπτικά, είπε ο Γκάιχαρτ.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μόλις μια ημέρα μετά το προφανές τέλος ενός ανθρωποκυνηγητού για έναν ύποπτο για πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο του Κεντάκι, που έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες σε διάφορα τμήματα της πολιτείας. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι βρέθηκε νεκρός, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη (18/9).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου