Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2024

Σοκ στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς σε σπίτι στην Ουάσινγκτον – Υπό κράτηση ένας 15χρονος

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τη

Δευτέρα το πρωί σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ, ενώ ένας ανήλικος ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.


Σύμφωνα με τη δήλωση του Γραφείου του Σερίφη της κομητείας Κινγκ, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο λίγο πριν τις 5 το πρωί, ανταποκρινόμενες σε αναφορές για πυροβολισμούς σε ένα σπίτι στο Fall City, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Σιάτλ.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι τρία παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό. Ένας ανήλικος ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν είχε κάποια σχέση με τα θύματα. Ένα ακόμα άτομο, στην εφηβεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Σερίφη, Μάικ Μέλις, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «οικογενειακό συμβάν» και πρόσθεσε πως πρόκειται «ξεκάθαρα για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που περιλαμβάνει όχι μόνο έναν νεαρό άνδρα, που τώρα έχει σημαντικά προβλήματα, αλλά και πυροβόλα όπλα. Ένας νεαρός άνδρας και πυροβόλα όπλα».


Ο ύποπτος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, και όπως δήλωσε ο Μέλις, «ό,τι συνέβη, είχε ήδη συμβεί». Ο ανήλικος ύποπτος αναμενόταν να μεταφερθεί στη φυλακή και ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη.


Επιπλέον, δεν υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό προηγούμενων επεμβάσεων της αστυνομίας στην κατοικία όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία.

Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σημειωθεί 24 μαζικές δολοφονίες με όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία χρησιμοποιεί τον όρο «μαζική δολοφονία» για να περιγράψει γεγονότα στα οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δράστες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου