Η διατροφολόγος Emily English έχει εντυπωσιάσει τους ακόλουθούς της
στο Instagram με μια απολαυστική συνταγή για brownies φτιαγμένη με ένα συστατικό που αυξάνει τα επίπεδα πρωτεΐνης.Η Emily, συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου με τίτλο “So Good”, έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς στα social media, καθώς μοιράζεται με τους followers της απλές συνταγές για αγαπημένα φαγητά με υγιεινά συστατικά. Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε την γρήγορη και εύκολη συνταγή της για ένα σοκολατένιο brownie, κάνοντας μερικές αλλαγές για να αυξήσει την πρωτεΐνη και τα υγιεινά λιπαρά. Η συνταγή είναι για 6 μερίδες και περιέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το μυστικό συστατικό που προσθέτει η Emily στην συνταγή της είναι το τυρί κότατζ.
«Όποτε βλέπω μια συνταγή για ένα υγιεινό επιδόρπιο, είμαι πάντα πολύ σκεπτική. Μετά την αντικατάσταση των συστατικών με άλλα πιο υγιεινά, θα εξακολουθεί να έχει καλή γεύσης; Χρησιμοποιώντας συστατικά που επιλέγετε συνήθως για πρωινό, με μια ισορροπία πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών μπορείτε να προσαρμόσετε ένα γλυκό στις προτιμήσεις σας χωρίς ζυγαριές», είπε η Emily.
Συνταγή για υγιεινά μπράουνις με τυρί κότατζ
Υλικά για τη συνταγή
- 300 γραμμάρια παχύρρευστο τυρί κότατζ
- 1 μεγάλο αυγό
- 6 κουταλιές βρώμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
- 20 γραμμάρια καρύδια
- 3 γεμάτες κουταλιές μέλι ή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 γεμάτες κουταλιές υψηλής ποιότητας κακάο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές (προαιρετικό)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Γιαούρτι, μέλι και μούρα για σερβίρισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160℃ στον αέρα.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε μια φόρμα για ψωμί.
- Ψήστε για περίπου 20 έως 25 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά για να παραμείνει αφράτο. Εάν φαίνεται πολύ αραιό, ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 1 έως 2 ώρες πριν το κόψετε και σερβίρετε τα μπράουνις με γιαούρτι και μέλι.
- Μπορείτε να τα ζεστάνετε για να γίνουν πιο αφράτα όταν τα φάτε. Τα μπράουνις πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου