Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 06, 2024

Το μέρος στην Τρανσυλβανία που μπορεί να μη βρείτε βρικόλακες, αλλά θα ανακαλύψετε ένα κρυφό «διαμαντάκι»

Ιδανικό μέρος για ψαγμένους ταξιδιώτες
 Η Τρανσυλβανία είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και μυστηριώδη μέρη της Ευρώπης. Τοποθετημένη στην καρδιά της Ρουμανίας, αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό, με τους τουριστές απ’ όλο τον κόσμο, φτάνουν μέχρι εδώ για να ανακαλύψουν τους μύθους που συνοδεύουν τον περιβόητο Κόμη Δράκουλα.


Ωστόσο, θα ανακαλύψετε ανάμεσα σε άλλα, κι ένα κρυφό «διαμαντάκι» της που δεν είναι άλλη από την Κλουζ – Ναπόκα, την οποία το CNN Travel έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τις 20 ευρωπαϊκές πόλεις με ελάχιστους τουρίστες ως εναλλακτική των δημοφιλέστερων προορισμών της Ευρώπης




Με μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα με εξαιρετικά κλαμπ και μερικά από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, η Κλουζ – Ναπόκα είναι από τους προορισμούς που αξίζει να συμπεριληφθούν στην ταξιδιωτική ατζέντα των (πιο ψαγμένων) ταξιδιωτών

.

Θεωρείται, επίσης, και ενδιάμεσος σταθμός για τους ταξιδιώτες που αναζητούν υπαίθριες περιπέτειες στα βουνά Apuseni ή για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ιστορικά αξιοθέατα της Τρανσυλβανίας.


 

Οι τρεις κύριες πλατείες στο κέντρο της πόλης -Mihai Viteazul και Avram Iancu, καθώς και η Unirii- είναι γεμάτες από ιστορικά κτίρια και ζεστά μπαρ. Το ιστορικό κέντρο γύρω από την πλατεία Unirii, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, είναι πανέμορφο


Η εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ είναι ένα τεράστιο γοτθικό κτίριο και τα αξιοθέατα γύρω από την πλατεία περιλαμβάνουν το παλάτι Old Banffy, το οποίο σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, και το παλιό δημαρχείο.




Ο Βοτανικός Κήπος της πόλης, που άνοιξε για το κοινό το 1925, είναι ένα φανταστικό μέρος, το οποίο αποτελείται από τριανταφυλλιές με 250 διαφορετικές ποικιλίες και παραδείγματα κήπων από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο Ρωμαϊκός Κήπος και ο Ιαπωνικός Κήπος, καθώς και το Βοτανικό Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου