Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 08, 2024

Πολωνός καλλιτέχνης έξω από το Άουσβιτς: «Οι Ισραηλινοί κάνουν στους Παλαιστίνιους ό,τι έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους»

Ένας καλλιτέχνης στην Πολωνία προκάλεσε φρίκη, καθώς στάθηκε στο

στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς λίγες ημέρες πριν από την 7η Οκτωβρίου με μια πινακίδα που συνέκρινε τους Ισραηλινούς με τους ναζιστές εγκληματίες πολέμου οι οποίοι εξόντωσαν τους Εβραίους κατά εκατομμύρια.


Ο Igor Dobrowolski δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό του να στέκεται έξω από το Άουσβιτς με μια πινακίδα σε κόκκινο χρώμα που έγραφε: Το Ισραήλ δημιούργησε το μεγαλύτερο στρατόπεδο θανάτου στην ιστορία».

Καθώς γύρισε, τον είδαν με μια παλαιστινιακή σημαία καρφιτσωμένη στην πλάτη του – και το δεύτερο μέρος της πινακίδας του να γράφει: «Το Ισραήλ κάνει στους Παλαιστίνιους ό,τι έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους”.

Ο Dobrowolski το χαρακτήρισε “σιωπηλή διαμαρτυρία” λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της σφαγής σχεδόν 1.2000 ανθρώπων στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Σφαγή την οποία έκανε η Χαμάς , και από την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραή εναντίον της οργάνωσης και άλλων υποστηριζόμενων από το Ιράν συμμάχων της.

 Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς απέναντι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι να περπατάει γύρω από πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης και να κλείνει τα μάτια στη σημερινή γενοκτονία”, υποστήριξε για να υπερασπιστεί την πράξη του.

Η Παλαιστίνια-Χριστιανή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Inhab Hassan καταδίκασε τις ενέργειες του καλλιτέχνη ενώ μοιράστηκε το βίντεο, με την ανάρτησή της να έχει προβληθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια φορές, ανέφερε το Ynet News.

“Ως Παλαιστίνια, είμαι συγκλονισμένη”, έγραψε η Χασάν. “Τα μνημεία του Ολοκαυτώματος ή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι σκηνές για πολιτικά ακροβατικά. Αν στέκεστε στο πλευρό μας, κάντε το χωρίς να εκμεταλλεύεστε τη μνήμη μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ανθρωπότητας. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη σημαία μας και τον πόνο μας για να προστατεύσετε τον αντισημιτισμό σας”.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Πολωνία Δρ Γιάκοφ Λίβνε σχολίασε επίσης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “κατάπτυστο”.  Ο 37χρονος καλλιτέχνης δέχτηκε επίσης αντιδράσεις τον Μάρτιο, όταν εμφανίστηκε στο Άουσβιτς με μια άλλη πινακίδα που έγραφε: “Ισραήλ βλέπουμε τη γενοκτονία σου”.

Ο καλλιτέχνης Igor Dobrowolski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου