«Βροχή» πέφτουν οι παραγγελίες για την μαγειρίτσα που ετοιμάζουν ο
Δημήτρης Τσαρούχας και η ομάδα του σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής. Η ομάδα τους δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για να προλάβουν ώστε να είναι όλα έτοιμα και να ανταποκριθούν στα αυξημένα αιτήματα.Όπως φαίνεται από τα τηλέφωνα που δεν σταματούν να χτυπούν και τη λίστα των κρατήσεων που μεγαλώνει, η μαγειρίτσα διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πελατών και το πιάτο που έχει συνδεθεί με τις πρώτες ώρες μετά το «Χριστός Ανέστη» θα είναι σχεδόν… sold out.
Μάλιστα φέτος η χάρη της μαγειρίτσας, αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει και πολλά χιλιόμετρα μακριά, καθώς πελάτες του ιστορικού εστιατορίου θα τη στείλουν κατεψυγμένη σε ειδική κατασκευή μέχρι και σε χώρες του εξωτερικού.
«Όπου υπάρχουν Έλληνες έχει θέση και η μαγειρίτσα. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουν τελικά, αλλά κάποιοι πελάτες μας, φανατικοί κυρίως, ήρθαν πήραν τα ταπεράκια ήδη και μας είπαν ότι θα κάνουν ειδική αποστολή -με δικούς τους ανθρώπους που κάνουν δρομολόγια με ψυγεία, μέχρι και την Ρωσία και την Αγγλία, για να τη ζεστάνουν οι δικοί τους το βράδυ της Ανάστασης και να μπει γεύση από παράδοση στο πιάτο τους», σημειώνει o Δημήτρης Τσαρούχας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η «πρωταγωνίστρια» μαγειρίτσα έχει το φανατικό της κοινό καθώς παραδοσιακά καταναλώνεται το βράδυ της Ανάστασης, για να γίνει ομαλά η μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία της επόμενης μέρας. Για όσους μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν σπίτι γρήγορα με τις αναμμένες λαμπάδες, το πακέτο μαγειρίτσα είναι μια εύκολη λύση και όπως κάθε χρόνο, το γνωστό εστιατόριο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να έχει ξεπουλήσει.
«Είναι τόσες οι παραγγελίες που για να προλάβουμε θα ξεκινήσουμε να δίνουμε τα πακέτα από το κατάστημά μας ή και να στέλνουμε για όσους δεν μπορούν να τα παραλάβουν από αύριο Μεγάλη Τετάρτη. Στη μεγάλη μαρμίτα μας γίνεται ο βρασμός, η προπαρασκευή, ο καθαρισμός και οι μεριδοποιήσεις ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα και φέτος υπολογίζουμε ότι θα φύγουν τουλάχιστον 1.500 μερίδες για τη Μεγάλη Εβδομάδα», εξηγεί ο κ. Τσαρούχας.
Οι προνοητικότεροι παίρνουν νωρίς τη μαγειρίτσα τους και τη βάζουν στην κατάψυξη για να «ταξιδέψει» και στο χωριό ή το νησί και βέβαια υπάρχουν και αυτοί της τελευταίας στιγμής.
«Πέρυσι το Μεγάλο Σάββατο είχαμε ουρές μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, μιας και το μεσημέρι κλείνουμε και θα δούμε αν θα μείνει και καμία μερίδα και για εμάς», λέει με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, απ’ όπου έχουν περάσει διάσημοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως θυμάται τα λόγια του αείμνηστου πατέρα του Νίκου Τσαρούχα που έλεγε ότι η μαγειρίτσα τους έχει “ISO” με το στραγγιστό γιαούρτι αλλά και τον… μυστικό ζωμό από τον διάσημο πατσά του ανάμεσα στα υλικά να την κάνει μοναδική σε γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου