Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 05, 2019

Στη φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζεται “Η Barbie σε Έκτρωση”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Γίνονται αναφορές, από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την ύπαρξη κούκλας “Barbie σε έκτρωση” μέσω εικόνας που κυκλοφόρησε πρόσφατα. 


Ωστόσο ο παραπάνω ισχυρισμός, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ισχυρισμός.
Προωθούν τις αμβλώσεις στα παιδιά, με κούκλα Μπάρμπι.
Συμπέρασμα:
Δεν κατασκευάστηκε από την εταιρία Mattel, ούτε πωλείται στα καταστήματα. 
Πρόκειται για την “Black Genocide Barbie”. O ιδιώτης δημιουργός της, ήθελε να αναδείξει το μεγάλο ποσοστό αμβλώσεων έγχρωμων γυναικών στη Νέα Υόρκη. Έχουν κατασκευαστεί μόνο δύο κομμάτια.
Ειδικότερα συναντήσαμε τη δημοσίευση στην πλατφόρμα του Facebook:

Είναι αλήθεια;

Ο χαρακτηρισμός “Abortion Barbie” αποδόθηκε ευθύς εξαρχής στην Αμερικανή δικηγόροWendy Davis. Το ανοιχτό χρώμα των μαλλιών της καθώς και η αντίσταση που προέβαλε σε νομοσχέδιο περιορισμού των εκτρώσεων, της ‘χάρισαν’ το προσωνύμιο το οποίο παρά το σεξιστικό του χαρακτήρα, υιοθετήθηκε από τους υποστηρικτές της. Στις 4 Νοεμβρίου του 2014 η Davis αγωνίσθηκε στο πλευρό των δημοκρατικών για την εκλογή στην πολιτεία του Τέξας και ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο Gregory Wayne Abbott.
Το προσωνύμιο ενέπνευσε τον καλλιτέχνη, William Sabatini γνωστό και ως “Sabo” ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως συντηρητικός, να δημιουργήσει αφίσες για να ‘καυτηριάσει’ τη στάση της υποψήφιας Davis, στο θέμα των αμβλώσεων. Όπως δήλωσε στοSnopes.com: “Η χρηματοδότηση δεν άργησε να έρθει”. Έτσι ο Sabo έφτιαξε 20 αφίσες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Los Angeles με το σλόγκαν: “Hollywood Welcomes Abortion Barbie Wendy Davis”.
Μάλιστα, στο site του καλλιτέχνη μπορεί κανείς να αγοράσει ακόμη και σήμερα, μια αφίσα “Abortion Barbie” έναντι 30 δολαρίων.
Μήνες αργότερα ο Sabo κατασκεύασε μια ολοκληρωμένη κούκλα, “Abortion Barbie”:
Ήδη από τον Αύγουστο του 2013 η εταιρεία Mattel η οποία κατασκευάζει τις κούκλες της Barbie από το 1959, ξεκαθάρισε στους Times, πως η συγκεκριμένη κούκλα δεν εγκρίνεται ή κατασκευάζεται από την ίδια.

“Black Genocide Barbie”

Οι πληροφορίες που έχουμε γι’αυτήν την κούκλα είναι περιορισμένες καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή -του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη- υπάρχουν μόνο 2 κομμάτια.Ισχυρίζεται πως ο λόγος που έφτιαξε αυτή την κούκλα είναι πως: “Το 50% των εμβρύων που συλλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη ‘χάνονται’ λόγω αμβλώσεων“.

Συμπέρασμα

Καταλήγουμε πως οι κούκλες “Black Genocide Barbie” και “Abortion Barbie” ουδεμία σχέση έχουν με την Ελλάδα ή την πραγματική Barbie και την εταιρεία παραγωγή της, Mattel. Η πρώτη κατασκευάστηκε για να στηλιτεύσει το ποσοστό αμβλώσεωντων έγχρωμων γυναικών στη Νέα Υόρκη και η άλλη να καυτηριάσει την Wendy Davisκατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, το 2014. Εν κατακλείδι, ο ισχυρισμός πως μέσω κούκλας Barbie γίνεται στα παιδιά γνωστή η άμβλωση δεν ευσταθεί και καταρρίπτεταικαθώς δεν πρόκειται για παιχνίδια μαζικής παραγωγής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου